Egyszerű. Kiadós. Finom. Variálható. Ezzel a pár szóval azt hiszem, hogy jól “jellemeztem” ezt a palacsintafajtát. Én egyszerűen imádom…
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 csipet só
- 0,5 zacskó sütőpor
- 1 mk. szódabikarbóna
Az egész hozzávalót jól összekeverjük, amíg sűrű masszát kapunk, amiből enyhén olajozott teflon serpenyőben tenyérnyi, kisujjnyi vastagságú lepényeket sütünk. Enyhén megolvasztott nutellával, és meleg barackos – diós lekvárral tálaltam. (A lekvárt felmelegítettem, majd beleszórtam az apróra vágott diót és egy kicsit összefőztem.)
Variációk:
- Bele: reszelt alma, banán, csoki reszelék…
- Melléje: különböző öntetetek, tejszínhab, meleg lekvár…
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése