made by me
minden ami tetszik
IDE JÖN A SZÖVEG

Szakácskönyveim...avagy amikből főzök

2012. április 9., hétfő

Krémes kosárkák

kosárkák

Nagyon finom és elegáns vendégváró sütik. Kedvünk szerint bármilyen krémmel megtölthetjük és díszíthetjük.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 22 dkg liszt
  • 14 dkg puha vaj vagy margarin
  • 7 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 2 db. vaníliás cukor
  • ízlés szerint porcukor
  • savanykás lekvár, cukorgyöngy

A lisztet, a vajat, a vaníliás cukrot és a porcukrot egy tálba összemorzsoljuk, majd a tojássárgájával tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, majd akkora korongokat szaggatunk belőle, hogy a kosárformákat ki tudjuk bélelni vele. A tésztát megszurkáljuk, majd 12-15 percre hűtőbe tesszük dermedni. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és 15- 20 perc alatt aranybarnára sütjük benne a kosárkákat. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából. Ami megmaradt tészta abból szaggathatunk virágokat, szíveket stb. amiket a kosárkák mellett megsüthetünk és díszítésként felhasználhatjuk.

A krémhez a tejszínt felverjük majd elkeverjük a többi hozzávalóval, míg jó krémes állagot nem kapunk.

A kihűlt kosárkákba rakunk egy teáskanálnyi savanykás lekvárt, majd erre jön a mascarpones krém. Cukorgyöngyel díszítjük. 

 

kosárkák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése