Nagyon finom és elegáns vendégváró sütik. Kedvünk szerint bármilyen krémmel megtölthetjük és díszíthetjük.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 22 dkg liszt
- 14 dkg puha vaj vagy margarin
- 7 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 2 db. vaníliás cukor
- ízlés szerint porcukor
- savanykás lekvár, cukorgyöngy
A lisztet, a vajat, a vaníliás cukrot és a porcukrot egy tálba összemorzsoljuk, majd a tojássárgájával tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, majd akkora korongokat szaggatunk belőle, hogy a kosárformákat ki tudjuk bélelni vele. A tésztát megszurkáljuk, majd 12-15 percre hűtőbe tesszük dermedni. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és 15- 20 perc alatt aranybarnára sütjük benne a kosárkákat. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából. Ami megmaradt tészta abból szaggathatunk virágokat, szíveket stb. amiket a kosárkák mellett megsüthetünk és díszítésként felhasználhatjuk.
A krémhez a tejszínt felverjük majd elkeverjük a többi hozzávalóval, míg jó krémes állagot nem kapunk.
A kihűlt kosárkákba rakunk egy teáskanálnyi savanykás lekvárt, majd erre jön a mascarpones krém. Cukorgyöngyel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése