Hozzávalók: (kb. 6 db)
- 6 db virsli
- 18 db réteslap (fagyasztott)
- mirelit vegyes zöldség (ízlés szerint)
- 1 hagyma
- olaj
- 1 tojás a kenéshez
A rétestésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni. A hagymát vágjuk apró kockákra, majd egy kevés olajon a zöldséggel együtt pároljuk meg. Kedvünk szerint egy pici csípőssel, ketchuppal ízesíthetjük. A réteslapokat függőlegesen vágjuk félbe. Tegyünk a közepére egy virslit és két oldalára kanalazzunk a párolt zöldségből. Először a tészta jobb és bal oldalát hajtsuk be, majd hajtsuk rá az alsó és felső részeket is. Én 3 tésztalapot használtam egy csomag elkészítéséhez. Végül a csomagokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, úgy, hogy az egymásra hajtott tészta alulra kerüljön. Kenjük meg a felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése