made by me
minden ami tetszik
IDE JÖN A SZÖVEG

Szakácskönyveim...avagy amikből főzök

2012. január 7., szombat

Cseresznyés egyensúly sütemény

Hozzávalók:

  • 4 tojás (egy közepes tojás súlya kb. 5 dkg.)
  • 20 dkg vaj vagy margarin (készíthetjük zsírral is, így finomabb lesz a tészta)
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromhéj
  • kb. 30 dkg cseresznye

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat vagy margarint. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral és a tojásfehérjével felváltva óvatosan beleforgatjuk a masszába.  Rászórjuk a cseresznyét. Sütőpapírral bélelt tepsibe megsütjük.

Amennyiben nagyobb adagban készítjük, minden további tojás után, a tojás súlyának megfelelő mennyiséget adunk  többi hozzávalóból.

Cseresznyés egyensúly süti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése