Hozzávalók:
- 4 tojás (egy közepes tojás súlya kb. 5 dkg.)
- 20 dkg vaj vagy margarin (készíthetjük zsírral is, így finomabb lesz a tészta)
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- citromhéj
- kb. 30 dkg cseresznye
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat vagy margarint. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral és a tojásfehérjével felváltva óvatosan beleforgatjuk a masszába. Rászórjuk a cseresznyét. Sütőpapírral bélelt tepsibe megsütjük.
Amennyiben nagyobb adagban készítjük, minden további tojás után, a tojás súlyának megfelelő mennyiséget adunk többi hozzávalóból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése