Egy kis finomság azoknak akik szeretik a pudingos édességeket. Hamar elkészül és egy kis fantáziával csinos vendégváró desszert. Amit fontosnak látok megjegyezni, igaz a recept is írja, hogy ha tehetjük várjuk meg amíg a puding teljesen kihűl, és csak azután borítsuk ki a formából. Elkövettem azt a hibát a nagy evési vágy hevében, hogy nem vártam meg, hogy kihűljön teljesen…ezért nem lett a legszebb. Még langyos volt mikor kiborítottam ezért a tejszínhab is már olvadásnak indult, és nem igazán volt stabil sem…de azért nagyon finom volt és hamar elfogyott:D
Hozzávalók:
- 2,5 dl piros színű gyümölcslé (pl. ribizli-, málna-, vagy meggylé )
- 3 ek cukor
- 1 ek citromlé
- 2 dkg étkezési keményítő
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
A gyümölcslében - én meggybefőtt levét használtam, a gyümölcsökkel majd díszítettem -jól elkeverünk 1 ek cukrot, a citromlevet és az étkezési keményítőt, majd folyamatosan kevergetve felforraljuk. 1 percnyi fövés után lapos tálra öntjük, és hagyjuk kihűlni.
A tejből 2 evőkanálnyit kiveszünk, a megmaradt 2 evőkanál cukorral együtt felforraljuk. A pudingport a félretett tejjel elvegyítjük, belekeverjük a forrásban lévő tejbe, majd az egészet felforraljuk.
Egy pudingformát hideg vízzel kiöblítünk. Beletöltjük a pudingot, majd jól kihűtjük. A pudingot a gyümölcsmártásra borítjuk, és tetszés szerint díszítjük. A tejszínből a vaníliás cukorral kemény habot verünk, és a pudinghoz kínáljuk. Az ötlet a “Ripsz – ropsz menütervező” szakácskönyvből van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése