Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg rétesliszt
- 2 tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
- 15 dkg sütőmargarin
- 5 dkg lekvár
- 2,5 dkg élesztő
- 3 ek. cukor
- 2 dl tej
Elkészítés:
A tejet egy kicsit meglangyosítjuk, belerakjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A margarint a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a kétféle liszttel (én csak sima lisztet használtam), a tejes élesztővel és egy csipetnyi sóval (ami nálam kimaradt:)) összedolgozzuk, alaposan bedagasztjuk. Cipóvá formázzuk és konyharuhával letakarva, langyos helyen úgy 40 perc alatt a duplájára kelesztjük. Miután megkelt a tésztát kettéosztjuk, és a két cipót kissé meglisztezett deszkán külön – külön kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Egy éles késsel 8-8 cikkbe vágjuk (mint a pizzát). Minden tésztacikk szélesebbik részére 1-1 teáskanál lekvárt teszünk és feltekerjük. Kifli formára hajlítjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A tojást felverjük és a kiflik tetejét megkenjük vele. 200 C – fokra előmelegített sütőben 10 – 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése