made by me
minden ami tetszik
IDE JÖN A SZÖVEG

Szakácskönyveim...avagy amikből főzök

2012. január 7., szombat

Kavart almás süti

 

Kavart almás süti

 

Hozzávalók:

  • 3-4 közepes méretű alma
  • fahéj (ízlés szerint)
  • 2 tojás
  • 20 kanál cukor
  • 20 kanál liszt
  • 20 kanál olaj
  • 20 kanál tej
  • kk. szalakáli


Az almákat megtisztítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint fahéjjal ízesítjük. A tojásokat habosra kavarjuk a 20 kanál cukorral. Ezután 5-5 kanalanként hozzákeverjük a lisztet, az olajat és a tejet (addig amíg minden elfogy), majd a szalakálit. Végül belekavarjuk a fahéjas almát is. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése