Ennek az édességnek már megvan a múltja. Karácsonyra szerettem volna valami érdekeset kitalálni, s akkor esett a választás erre a receptre. Az ünnepi hangulat kedvéért díszítettem apró cukorkákkal, ezek voltak az én mini karácsonyfáim.
Hozzávalók:
A kakaós masszához:
- 40 dkg darált háztartási keksz
- 4 ek kakaó
- 4 ek sárgabaracklekvár
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg puha vaj vagy margarin
A kókuszos masszához:
- 2 tojásfehérje
- 15 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
A kakaós massza hozzávalóit jól összegyúrjuk, ha szükséges kevés tejjel lehet segíteni. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
Egy citromfacsaró belsejét kibéleljük egy nagyobb darab fóliával. A formát félig megtöltjük a kókuszos masszával, majd a többit a kakaóssal jól telenyomkodjuk. A fólia segítségével könnyedén kiborítjuk a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése