made by me
minden ami tetszik
IDE JÖN A SZÖVEG

Szakácskönyveim...avagy amikből főzök

2012. január 7., szombat

Havas kunyhó

Ennek az édességnek már megvan a múltja. Karácsonyra szerettem volna valami érdekeset kitalálni, s akkor esett a választás erre a receptre. Az ünnepi hangulat kedvéért díszítettem apró cukorkákkal, ezek voltak az én mini karácsonyfáim.

Havas kunyhó

 

Hozzávalók:


A kakaós masszához:

  • 40 dkg darált háztartási keksz
  • 4 ek kakaó
  • 4 ek sárgabaracklekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg puha vaj vagy margarin


A kókuszos masszához:

  • 2 tojásfehérje
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor


A kakaós massza hozzávalóit jól összegyúrjuk, ha szükséges kevés tejjel lehet segíteni. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
Egy citromfacsaró belsejét kibéleljük egy nagyobb darab fóliával. A formát félig megtöltjük a kókuszos masszával, majd a többit a kakaóssal jól telenyomkodjuk. A fólia segítségével könnyedén kiborítjuk a formából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése