made by me
minden ami tetszik
IDE JÖN A SZÖVEG

Szakácskönyveim...avagy amikből főzök

2012. január 7., szombat

Töltött csirke

 

Hámozzunk meg 1 kisebb fej hagymát, és kockázzuk fel 10 dkg füstölt szalonnával együtt. Pirítsuk meg 1 ek felforrósított olajon először a szalonnát, majd adjuk hozzá a hagymát, és együtt süssük át.

Vágjunk kisebb darabokra 6 db szikkadt zsemlét (én 3 nagyobb szelet kenyeret használtam), keverjünk hozzá 2 db tojást ás 1 dl tejet. Adjuk a masszához 2 ág rozmaring és 1 csokor petrezselyem felaprított leveleit, majd a hagymát és a szalonnát is. Ezután sózzuk és borsózzuk meg. Még adhatunk hozzá felaprított főtt tojást, zöldségeket, almát, így még ízletesebb lesz a töltelék.

Mossunk meg egy egész csirkét (kb. 1,5 kg), és töröljük szárazra. Töltsük a hasüregébe a keveréket, majd varjuk össze a bőrét konyhai cérnával, hogy ne folyjon ki a töltelék.

Béleljünk ki sütőpapírral egy tűzálló edényt, és tegyük bele a csirkét. Fűszerezzük ízlésünk szerint: sóval, köménymaggal vagy amivel szeretnénk. Süssük 200 fokra előmelegített sütőben kb. 75 percig, amíg ropogós nem lesz. Közben locsolgassuk meg a szaftjával. Jól illik hozzá a párolt rizs illetve a tepsis burgonya.   

A töltelék hozzávalói 

Sütés előttA kész csirke

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése