Az egyik kedvenc palacsintareceptemet osztom meg most veletek. az elkészítése egy kicsit macerás de megéri foglakozni vele. Nagyon finom és laktató étel.
Hozzávalók:
- 12 db palacsinta
- 12 szelet sonka
- 24 sajtcsík
- liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
- olaj a sütéshez
- 200 g finomliszt
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 2 dl buborékos ásványvíz vagy szódavíz
- 1 csipet só
- 2 ek. olaj
Először elkészítjük a palacsintákat. A lisztet simára keverjük a tojással, csipet sóval, a tejjel, és annyi szóda- vagy ásványvizet adunk hozzá, hogy ne túl híg legyen. Letakarjuk, és legalább fél órát pihentetjük. Egy közepes méretű serpenyőt az első palacsinta sütése előtt vékonyan kikenünk olajjal. A maradék olajat belekeverjük a tésztába, ha sűrűnek találjuk, még egy kevés buborékos ásványvizet/szódavizet adunk hozzá. A serpenyőt felforrósítjuk, beleöntünk 1 kis merőkanálnyi tésztát, és ügyelve arra, hogy egyenletesen kitöltse a serpenyő alját, körbeforgatjuk benne. Erős tűzön kb 1 percig sütjük, aztán óvatosan fellazítjuk a szélét, alányúlunk, és megfordítjuk. A palacsinta másik oldalát is megsütjük (ez már csak ½ perc). Mikor kész nagyobb lapostányérra borítjuk.
Minden palacsinta közepére egy szelet sonkát helyezünk. Erre kerülnek a sajtcsíkok. Én nagyobb kiszerelésű sajtot vásároltam és abból vágtam ki úgy kb. 1 cm széles és 4-5 cm hosszú csíkokat. (Lényeg, hogy ne legyen szélesebb mint a sonka). A képen látható módon elhelyezzük a sajtcsíkokat a sonkákon.( nem sikerült éppen a legjobban a rajz, de remélem, hogy így is ad valamilyen elképzelést.)
Először a palacsinta bal illetve jobb oldalát tűrjük be, majd alulról felfele fölcsavarjuk a palacsintát. Először lisztbe, majd a tojásba és végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Ügyeljünk, hogy sehol ne bomoljon ki. Felhevített, bő olajban mindkét oldalát barnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése