Mascarpone krémes torta
Egy igazi “nem tudom abbahagyni” torta. Kicsit macerás és időigényes a sok hűtés miatt de megéri…minden alkalommal megállja a helyét. :D (Az ötlet a Tina konyha régebbi számából származik, egy kicsit átalakítva)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 – 35 dkg babapiskóta (attól függően, hogy mekkora formát használunk)
- 25 dkg vaj
A krémhez:
- 4 dl tejszín
- 1 cs. habfixáló
- 2 cs. vaníliás cukor
- 3 dl + 5 ek tej
- 10 dkg cukor
- 1 cs. vanília ízű pudingpor
- 25 dkg mascarpone
A babapiskótát ledaráljuk, és a megolvasztott vajjal összedolgozzuk. A keveréket egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk (28 cm- es formát használtam), és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük dermedni. Eközben 2,5 dl tejszínt a habfixálóval és 1 vaníliás cukorral kemény habbá verünk, majd a formába töltjük (ne spóroljunk a tejszínhabbal, tehetünk többet belőle) és kb. 1 órára a fagyasztóba tesszük. Az 5 ek tejhez keverjük a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot. A maradék tejet felforraljuk és hozzáadjuk a feloldott pudingport, és állandóan kevergetve kb. 1 percig főzzük, majd időnként megkeverve kihűtjük. Ezután belekeverjük a mascarponet és a maradék tejszínből vert habot. A krémet a lehűtött tejszínhabon egyenletesen elkenjük, olvasztott csokival díszíthetjük. A tortát legalább 5 órát fagyasztóban tartjuk és fogyasztás előtt kb. 1 órával hűtőszekrénybe tesszük.
Ez gyönyörű Erácska! És a hozzávalók és elkészítés alapján nagyon finom is lehet. Igazi finomság lenne akár egy forró nyári napon is. A csokis diszítést meg csak csodálom. Én sajnos nem vagyok valami jó diszítésben:(
VálaszTörlésTényleg finom...most is ennék egy darabkát belőle...ami a díszítést illeti, hát az nem lett a legjobb...de majd legközelebb :d
VálaszTörlésEz milyen fincsi lehet! Hú, de megkóstolnám - igen, még reggel 7-kor is! :)
VálaszTörlés