Gyermekkoromban elég sok tejberizst ettem, csak akkor nagymamám készítette…az volt az igazi. Úgy gondoltam, hogy itt volt az ideje, hogy én is kipróbáljam…ez lett belőle :D
Hozzávalók:
- 2 bögre rizs
- tej
- 2 tojás
- ízlés szerint cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- savanykás lekvár
A rizst annyi tejben amennyi ellepi megfőzzük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, a fehérjét habbá verjük. Mikor már majdnem kész a rizs akkor beleforgatod a tojássárgás cukrot és egy nagyon keveset hagyod meg főni (max. 1 – 2 perc). Végül lazán beleforgatod a habot is (a tojásoktól olyan laza krémes állagú lesz). Rétegezve a savanykás lekvárral melegen tálalva az igazi.
Mmmmm nekem is gyerekkori kedvenc:) Ma is szívesen eszem!
VálaszTörlésÉn is szeretem nagyon...csak nagyon ritkán készítem:D
Törlés