made by me
minden ami tetszik
IDE JÖN A SZÖVEG

Szakácskönyveim...avagy amikből főzök

2012. április 26., csütörtök

Sült alma fagyival

Ez már egy régebben elkészült édesség, csak most került “terítékre”. A hideg és meleg ugyanakkor a savanyú és édes ízek találkozása teszi igazán izgalmassá…

Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • 4 evőkanál barnacukor
  • 2 evőkanál sütőmargarin
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • csipet fahéj (ízlés szerint)
  • 4 adag fagyi (én citromost használtam, de lehet vanília is)

Az almákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és felszeleteljük. A margarint a barna cukorral egy lábasban felolvasztjuk, meghintjük fahéjjal, majd rádobjuk a szeletelt almát és a citromhéjat. Néhány perc alatt megpároljuk és a tányérokon szétosztjuk  a fagylaltgombócokkal  és pici fahéjjal megszórva tálaljuk.  

Sült alma fagyival

1 megjegyzés:

  1. Nem lehet rossz egyaltalan! Szeretem az ilyen ilyen iztalalkozasokat:)

    VálaszTörlés